www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Acordul semnat pentru mediere

Pentru ca un proces de mediere sa inceapa este nevoia ca o parte sau ambele parti sa solicite acest proces. Cea mai simpla varianta este ca ambele parti ale conflictului sa apeleze la mediator, moment in care acesta din urma poate sa ajunga in prima parte a procesului de mediere. Aceasta prima parte reprezinta colectarea de date despre conflictul in cauza, aflarea a cat mai multe informatii necesare si dintr-o parte si din cealalta, discutiile pe care mediatorul le poarta cu partile pentru ca acestea sa inteleaga cum s desfasoara procesul de mediere. Mediatorul are datoria de a fi la dispozitia ambelor parti atunci cand acestia solicita o intrevedere sau explicatii despre procesul in cauza. Mediatorul trebuie sa faca cunoscute atat drepturile pe care le au partile, cat si obligatiile acestora. Mediatorul trebuie sa prezinte care este solutia cea mai dezirabila pentru solutionarea problemei, aceea de rezolvare in urma unei medieri sau prin instanta.

Locul in care se tine medierea trebuie sa fie unul corespunzator pentru a se putea lua anumite decizii importante, trebuie sa fie linistit, sa confere siguranta.

Mediatorul foloseste tehnici specifice de negociere si comunicare, menite sa faciliteze discutiile dintre cele doua parti.

Daca, pe durata medierii, mediatorul este afectat in deciziile pe care le ia acesta de situatia dintre parti, mediatorul are dreptul sa hotarasca sa incheie contractul si sa inapoieze banii pe care nu i-a folosit. Impartialitatea si neutralitatea mediatorului sunt doua conditii necesare, fara de care procesul de mediere nu poate continua.

Procedura de mediere se poate incheia in conditiile in care se incheie un acord intre cele doua parti care marcheaza finalizarea unei decizii, daca se constata ca medierea a esuat, daca se depunde contractul de mediere de catre una dintre parti.

Partile primesc un exemplar original al procesului verbal, mediatorul trebuie sa se semneze un proces verbal deasemenea. In momentul in care se ajunge la o intelegere, se semneaza un acord.
 

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.