www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Avantajul medierii intr-un proces penal

Pentru a incheia un acord de mediere trebuie sa fie impiedicata inceperea sau continuarea procesului penal, deoarece acordul de mediere produce consecinte in legatura cu infractiunile urmaribile. Se poate folosi medierea inainte de momentul inceperii procesului penal, in momentul in care are loc urmarirea penala, in faza procesuala, in momentul introducerii plangerii penale.
In cazul in care medierea este realizata in timpul urmaririi penale, procurorul trebuie sa inceteze procedurile penale.
Pentru procuror acordul de mediere incheiat reprezinta un acord foarte important in vederea incetarii urmaririi penale, infractorul poate sa dispuna in urma acestuia de 9 luni in care sa realizeze obligatiile asumate prin acord.
Daca impacarea partilor nu este o solutie realizabila, se continua procesul penal, cauza civila, dar nu si cea penala, putandu-se rezolva pe baza acordului de mediere.
Partile au dreptul sa nu participe la mediere, neputand fi sanctionate pe baza acestei cauze. Medierea poate fi realizata in 30 de cazuri cuprinse in NCPP, iar alte 7 cuprinse in legile speciale.
Partile trebuie sa se prezinte in fata organului judiciar pentru a confirma intelegerea. O exceptie de la prezentarea in fata organului judiciar pentru confirmarea intelegerii apare, atunci cand acordul de mediere a fost autentificat de parti la notar.
Prin prezentarea acordului de mediere se realizeaza suspendarea urmaririi penale.
Acest proces penal are o finalitate odata cu incheierea procesului de mediere si realizarea constatarii prin care partile se impaca sau nu reusesc sa ajunga la un acord comun.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.