www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Când este sedința de mediere obligatorie

Legea nr. 115/2012 stabileste ca sedinta de informare este gratuita: "Pentru activitatea de informare si consiliere a partilor cu privire la procedura medierii si avantajele acesteia, indeplinita potrivit legii anterior incheierii contractului de mediere, mediatorul nu poate pretinde onorariu".

Sedinta de informare a medierii este obligatorie prin prevederea realizata de Legea nr 115/2012.

Sedinta este obligatorie doar in anumite cazuri:

  • In domeniul protectiei consumatorilor, atunci cand consumatorul aduce la cunostinta un prejudiciu in urma achizitionarii unui produs sau a beneficierii de un servciu defectuos, in conditiile in care clauzele contractuale nu sunt respectate, atunci cand exista clauze abuzive sau cand se incalca anumite drepturi prevazute in legislatia Uniunii Europene sau in cea nationala privind protectia consumatorului
  • Privind dreptul familiei
  • In domeniul litigiilor ce vizeaza posesia, granituirea, stramutarea de hotare, dar deasemenea si alte clauze ce vizeaza raporturile de vecinatate
  • In privinta raspunderii profesionare, un exemplu fiind constituit de malpraxis
  • In anumite contracte de munca

Este obligat a se face cunoscuta necesitatea unui mediator partilor.

Mediatorul are datoria de a sta de vorba cu partile care se adreseaza mediatorului pentru a oferi informatii in legatura cu cazul.

Este necesara completarea unei cereri prin care se invoca procedura de mediere, aceasta in cazul in care se decide ca medierea este o solutie potrivita.

Se necesita in baza unui contract de premediere, procedura de contactare a celeilalte parti pentru a i se oferi acesteia informatii privind medierea.

In cazul in care solutionarea cazului s-a decis de catre ambele parti a fi rezolvata pe baza medierea, este necesara incheierea contractului de mediere, deoarece in lipsa acestuia medierea nu poate avea loc.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.