www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Mediere in litigii comerciale

Studiul de caz asupra unei medieri in litigii comerciale prezinta situatia dintre doua societati, o societate care livreaza bunuri si o societate care le preia. A doua societate are un termen de garantie pentru bunuri timp de 12 luni, dar reclama defectiuni la niste utilaje. Se pune problema repararii bunurilor, dar se opune rezistenta de catre prima societate in vederea realizarii acestui lucru.

La prima sedinta de mediere partile sunt asistate. Mediatorul are rolul de a conduce sedinta de mediere, prezentand un rezumat al problemelor, lasand mai apoi partile sa se concentreze pe problemele considerate de acestea principale.Desi o comunicare intre parti se stabileste mai greu, acestea ajung sa discute despre solutii in vederea rezolvarii problemelor.

A doua sedinta nu presupune asistenta juridica, solutia gasita a fost ca unul dintre bunuri sa fie inlocuit. Mediatorul considera ca acesta este momentul sa propuna un acord de mediere. Avocatii fiecarei parti sunt solicitati in cazul semnarii unui acord prin care sa ajunga la o intelegere, fiind nevoie de o a treia intalnire pentru finalizarea medierii.

In cadrul celei de a treia ședințe, se prezintă părțile asistate de avocați. Se discută pe marginea acordului avocații părților solicitând unele modificări. Acestea sunt discutate, iar unele modificări propuse, sunt acceptate în ideea că acestea aduc valoare acordului protejând părțile. La final, părțile semnează acordul. Litigiul este stins câteva săptămâni mai târziu la termenul acordat de instanță în acest sens, reclamantul recuperându-și taxa de timbru.

Se solicita anumite modificari in cadrul celei de-a treia sedinta, iar in final acordul este semnat.

Medierea a facut posibila obtinerea unei solutii intr-un timp scurt, solutie care a oferit posibilitatea recladirii increderii reciproce, procedura de la inceput pana la sfarsit desfasurandu-se pe o durata de 6 saptamani.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.