www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea in cazul unui proces penal

Medierea este o solutie pentru rezolvarea litigiilor de familie, comerciale, civile. Poate fi o alternativa si la un caz penal, dar care are un grad scazut de amenintare sociale. |Conflictul penal apare ca o consecinte a anumitor conflicte dintre stat si cetatenii sai, prin incalcarea de catre cetateni a unor legi. Aceste legi sunt cuprinse in Codul Penal, dar apartin si de anumite legi speciale cu caracter penal.  Desi exista un echivalent intre termenii de conflict penal si infractiune, in procesul de mediere este preferabil a se folosi termenul de conflict penal.
Un proces penal nu poate incepe fara o plangere penala depusa de persoana vatamata. Odata ce se renunta la aceasta plangere penala, inculpatul nu mai poate fi tras la raspundere penala.
Infractiuni ce pot fi mediate sunt reprezentate de: tulburarea de posesie, vatamare corporala, lovire. Persoana vatamata nu este obligata sa accepte procesul de mediere, persoana fiind singura care decide acest lucru, nici  legea, nici mediatorul nefiind capabili sa influenteze decizia. In mediere se analizeaza conflictual, motiv pentru care este potrivita mai degraba denumirea de conflict penal decat cea de infractiune.
Mediatorul este dator sa ramana mereu impartial fata de conflictul dintre cele doua parti, indiferent daca el este tentat sa tina partea cuiva, sa negocieze in favoarea cuiva, sa acorde mai multe credite cuiva sau sa empatizeze cu victima, incercand sa gaseasca solutii in favoarea acesteia. Desi, nevoia de a primi dreptate, intelegere din partea mediatorului este una comuna in randul clientilor, mediatorul nu are aceleasi atributii precum un judecator sau un procuror, motiv pentru care, indiferent de motiv, are obligatia de a ramane neutru in astfel de situatii.
Sarcina cea mai importanta a mediatorului consta in a realiza un dialog intre partile participante la mediere, ajung astfel prin acest dialog sa se faca cunoscute cele necesare fiecarei parti, spre a se putea oferi o solutionare a problemei cat mai multumitoare cu putinta pentru amandoua.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.