www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea in cazuri de malpraxis medical

Un mediator nu reprezinta doar o a treia persoana ce poate fi implicata in calitate specializata pentru solutionarea unei probleme, ci faciliteaza si comunicarea dintre cele doua parti, reusind sa gaseasca solutii dezirabile pentru ambele parti, pacientul avand posibilitatea sa primeasca despagubirile de care are nevoie intr-un timp mult mai scurt, nefiind nevoit sa isi petreaca cativa ani de zile prin procese.

Cea mai importanta solutie in concluzionarea unei medieri o reprezinta chiar infatisarea medicului in cadrul medierilor, deoarece nevoia pacientului de a fi tratat cu respect, dupa ce a trecut printr-o trauma este una reala, medicul trebuind sa isi manifeste compasiunea, regretul fata de situatia creata, desi, de cele mai multe ori, absenta medicului din cadrul medierii este scuzata de avocatul acestuia, datorita multiplelor operatii la care acesta este obligat sa participe si pe care nu le poate aman. Deoarece medicii sunt impiedicati de cele mai multe ori de catre avocatii lor si de catre politica spitalului sa isi ceara scuze in fata pacientului, aceasta poate fi o baza reala pentru resentimente pe care le simte clientul fata de medic, clientul avand nevoie de cele mai multe ori de niste scuze sincere, iar de cele mai multe ori medicul fiind dornic sa le ofere dar nu i se ofera sansa, deoarece acest lucru poate fi folosit impotriva sa, lucru care se exclude in cadrul sedintelor de mediere, unde confidentialitatea este garantata.

Medierea poate fi o solutie pentru o impacare emotionala a celor prezenti, motiv pentru care in multe state, aceasta procedura este una obligatorie inainte de prezentarea in instanta, chiar daca ea nu ingradeste accesul la justitie, dar face posibila comunicare oamenilor, in vederea inlaturarii viitoarelor resentimente pe care le pot avea acestia. Medierea se desfasoara intr-un cadru opus fata de judecata, deoarece scopul celor mai multi care apeleaza la mediere nu este acela de a castiga, ci in primul rand de a-si rezolva problemele.

Procedura de mediere are menirea sa incurajeze intelegerea pe o cale amiabila a celor doua parti, fara a fi necesara pierderea de mult timp prin sala de judecata si reusind sa ofera celor doua parti sansa atat sa primeasca scuze cat si sa le ofere, ce reprezinta de cele mai multe ori cea mai importanta solutie in cazul de malpraxis medical.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.