www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea in vederea protectiei consumatorilor

In vederea protectiei consumatorilor, medierea este deasemenea o solutie ce poate fi aplicata in momentul in care se face constatat un prejudiciu adus unui client in urma achizitionarii unor produse sau servicii, care intr-un fel sau altul nu a respectat clauzele contractuale pe care le-a semnat si regulile pe care si le-a asumat in fata clientilor.

Medierea reprezinta o solutie alternativa prin care atat reclamantii, cat si reclamatorii isi pot rezolva neintelegerile intr-un cadru amiabil, pe o perioada mai scurta de timp decat in cadrul unei instante de judecata si cu un cost mai redus. Medierea este posibila in cazul in care partile incluse in litigiu cad de comun acord in a alege o astfel de varianta si observa beneficii de ambele parti in solutionarea astfel a unui caz.

Partile sunt obligate in vederea inceperii medierii sa semneze un acord de confidentialitate, pe care nu doar acestia urmeaza sa il respecte pentru o buna desfasurare a medierii, ci si mediatorul este nevoit sa o respecte.

Clauzele care sunt considerate a fi abuzive sunt acelea prin care consumatorul este obligat sa se supuna unor conditii la care nu a avut acces de informatie, dar care sunt abuzive, in situatia in care profesionistul nu isi indeplineste obligatiile pe care acesta le are fata de consumator, dar consumatorul este nevoit sa faca asta.

Medierea in vederea protectiei consumatorilor poate reprezenta o solutie avantajoasa atat pentru consumator, cat si pentru cumparator, doarece acesta din urma nu trebuie sa sustina un proces prin care sa fie nevoit sa isi recupereze daunele, proces ce poate implica sume mari de bani si mult timp pierdut, iar furnizorul poate evita un scandal public, prin confidentialitatea care i-o ofera medierea, evitand astfel publicitatea negativa de care ar putea sa aiba parte in urma unui proces juridic.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a observat un numar de reclamatii crescute, medierea devenind astfel nu numai o alternativa la justitie, ci si o modelitate de rezolvare mult mai practica a unor litigii.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.