www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea nu este obligatorie pentru părți

Termenul de mediere reprezinta procesul de mijlocire a unei intelegeri intre doua sau mai multe parti adverse, pentru a preveni sau a incheia conflictele dintre acestea. In domeniul juridic, medierea are scopul de a imbunatati procesul de evitare a unui litigiu, juridiciar sau extrajuridiciar.

Medierea este o cale de rezolvare a unor conflicte intr-un mod amiabil, cu ajutorul unei terte persoane, denumite mediator in conditiile in care exista liberul consimtamant al partilor si exista neutralitate, confidentialita si impartialitate.

In Romania, informatii privind medierea sunt regasite in Legea nr 192/2006 pricind medierea si organizarea profesiei de mediator. Acest act normativ cuprinde norme generale, reguli privind organizarea procesului de mediator( drepturile si obligatiile generale ale mediatorilor, conditiile de admitere in profesie, raspunderea pe care o au acestia, organizarea si functionare organelor de conducere ale profesiei), procedura medierii, contractul, acordul si cazurile in care se poate realiza medierea.

Noul Cod de procedura civila (NCPC) cuprinde cateva norme de trimitere la mediere.

Obligativitatea medierii reprezinta o problema de interes public. Art. 227 al. 2 teza a III-a NCPC stipuleaza ca “ Medierea nu este obligatorie pentru parti”. Medierea, nu reprezinta, asadar conditionarea de catre o procedura juridica sau extrajuridica, lipsa acesteia nu atrage dupa sine nicio sanctiune procesuala.

Informarea asupra medierii, asa cum precizeaza art. 2 al. 1 din Legea nr. 192/ 2006 “Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, sunt obligate sa participe la sedinta de informare privind avantajele medierii, inclusiv, daca este cazul, dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de lege”.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.