www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea partajului

Partajul este utli pentru a se dobandi in exclusivitate dreptul asupra unui bun din timpul casatoriei, deoarece fara realizarea acestuia, niciunul dintre soti nu are dreptul asupra unui anumit bun, ci doar asupra unei cote-parti din bunuri.
Spre deosebire de partajul voluntar, care presupune instiintarea deciziei catre notarul public, decizie care apartine in mod exclusiv si de comun acord celor doi soti, partajul prin mediere presupune implicarea unui mediator pentru a se lua o hotarare la care acestia doi nu pot cadea de comun acord.
In lipsa unei comunicari care sa conduca la obtinerea anumitor rezultate, mediatorul preia rolul de intermediar, pentru a reusi sa desfasoare o comunicare ce implica o finalitate a unei decizii.
Deoarece se doreste evitarea solutiilor pe care le are judecatorul prin aplicarea unor legi rigide, prin procesul de mediere se pot gasi solutii multumitoare pentru ambele parti.
Avantajul medierii in conditiile in care cei doi soti nu ajung de comun acord la o decizie, sunt reprezentate atat de faptul ca cei doi implicati in proces nu sunt nevoiti sa impartaseasca informatii despre casnicia proaspat incheiata, mediatorul fiind obligat sa asigure confidentialitate, hotararile luate in procesul de mediere sunt luate in timpul dorit de clienti, acestia nefiind obligati sa ia o decizie intr-un timp limita si neavand dezavantajul de a fi nevoit judecatorul sa ia o decizie in numele acestora. Judecatorul in cazul unui proces de mediere ofera o hotarare pe baza unui act semnat la mediator, unde se afla toate deciziile pe care clientii sunt dispusi sa le ia, dand o hotarare care sa consfinteasca invoiala. O diferenta foarte importanta intre un partaj in sala de judecata si unul la mediator o reprezinta faptul ca termenul desfasurarii acestor doua procese este foarte diferit, scutind clientii de anumite neplaceri ce pot fi cauzate de prezentarile in instanta, termenul unui proces de mediere poate fi de o luna sau mai putin.
Sedinta din sala de judecata va fi exact intelegerea  pe care o ai in urma medierii, confidentialitatea oferita fiind una crescuta in raport cu cea care este oferita in sala de judecata in urma unui partaj.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.