www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea părților implicate într-un accident auto

In cazul in care victima moare, autorul este acuzat pentru ucidere din culpa, medierea care are ca solutionare impacarea partilor beneficieaza de clementa din partea instantei de judecata.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie nr 27/2006, pronuntata in sedinta publica la data de 18 septembrie 2006, privind examinarea recursului in interesul legii, se hotaraste sa se inceteze procesul penal si inlaturarea raspunderii penale. In Romania, informatii privind medierea sunt regasite in Legea nr 192/2006 pricind medierea si organizarea profesiei de mediator.

Acest act normativ cuprinde norme generale, reguli privind organizarea procesului de mediator( drepturile si obligatiile generale ale mediatorilor, conditiile de admitere in profesie, raspunderea pe care o au acestia, organizarea si functionare organelor de conducere ale profesiei), procedura medierii, contractul, acordul si cazurile in care se poate realiza medierea.

Prin decizia de impacare a partilor, se inlatura raspunderea penala. Impacarea partilor in urma procesului de mediere demarat, reprezinta un acord unilateral, fiind deosebit de retragerea plangerii prealabile tocmai prin acest criteriu. Aceasta impacare a partilor reprezinta o decizie definitiva, nemaiputand fi contestata de catre parti. Este obligatoriu din cauza acestui caracter al impacarii sa se tina cont de decizia fiecarei parti implicate. Trebuie sa se tina, deci cont de acordul de vointa al fiecarei persoane implicate.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.