www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Medierea procesului de viol

In apararea drepturilor femeilor, organizatiile insarcinate cu aceasta sarcina considera ca medierea unui proces de viol nu poate reprezenta decat un motiv de trauma pentru o femeie care este supusa acestui proces. Parerile sunt impartite in acest subiect, deoarece pe de alta parte, Consiliul de Mediere, obsarva un avantaj pe care il au femeile care nu isi doresc expunere publica, oferindu-le posibilitatea acestei solutii, desi, vinovatul poate scapa nepedepsit.
Consiliul de Mediere considera ca pentru sistemul judiciar aceasta masura reprezinta una de dezvoltare, deoarece, existand si alta posibilitate, prin care partilor pot decide singure acordul la care doresc sa ajunga sau daca vor sa ajunga mai departe in instanta cu acest ca, se ajuta micsorarea numarului de dosare. O alta subliniere este adusa de faptul ca medierea reprezinta doar o posibilitate oferita partilor de a rezolva conflictul si in alt mod, medierea fiind o modalitate mult mai scurta, care se poate obtine si in 3 sentinte, dar nu reprezinta obligativitatea partilor, mai ales a victimei de a ajunge la un acord.
Victima are datoria de a face posibila informarea din partea mediatorului despre consecintele deciziei sale, in balanta cu consecintele deciziei de care mai dispune aceasta, mediatorul fiind obligat sa-i ofere victimei un mediu sigur de desfasurare, confidentialitatea conversatiei pe care o poarta cu aceasta, neimplicare in problema sa, mediatorul neavand dreptul de a oferi sfaturi, ci de a oferi posibile solutii si de a expune avantajele si dezavantajele acestora din punct de vedere juridic, necesitand astfel impartialitatea si caracterul neutru al conversatiei ce trebuie sa se desfasoare intre mediator si victima.
Un alt punct de vedere in favoarea acestei decizii il reprezinta faptul ca nu numai ca se poate renunta la expunerea publica in urma procesului de mediere, dar se ofera si o solutie pentru persoanele care isi doresc sa depuna aceste plangeri si sunt intimidate de aceasta consecinta a expunerii, medierea oferind posibilitatea victimei de a nu se intalni cu violator la sedinta de mediere.
 Desi exista si pareri pro, dar si pareri contra in legatura cu posibilitatea medierii in cazul unui viol, medierea nu impune o anumita decizie pe care victima trebuie sa o ia, ci ii ofera acesteia posibilitatea de a lua in calcul si alte variante de solutionare a cazului.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.