www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Statutul profesiei de mediator - Sistemul relaţional al profesiei de mediator

CAPITOLUL VIII - Sistemul relaţional al profesiei de mediator

Secţiunea 1 - Relaţiile dintre mediator şi părţi

Art. 46

(1) Drepturile şi obligaţiile mediatorului, ale părţilor şi altor persoane care asistă părţile la mediere se nasc din prevederile legale aplicabile şi din contractul de mediere, încheiat între mediator şi părţi ori mandatarii acestora. Forma şi conţinutul general ale contractului sunt stabilite în anexa la prezentul Statut.

(2) Medierea se bazează pe încrederea acordată mediatorului de către părţi ca persoană specializată în a-i sprijini să identifice şi să adopte o soluţie de rezolvare a conflictului acceptabilă, durabilă şi legală, prin folosirea tehnicilor de comunicare şi negociere.

(3) Mediatorul nu poate avea în aceeaşi cauză calitatea de avocat sau mandatar al uneia din părţile aflate la mediere. Dispoziţia se aplică şi membrilor asociați în formele de exercitare a profesiilor de avocat şi de mediator. Mediatorul care a fost chemat în calitate de martor într-un caz penal legat de conflictul dedus medierii, nu mai poate să medieze acel caz.

Secţiunea 2 - Relaţiile dintre mediator şi autorităţi

Art. 47

(1) Mediatorul este obligat să transmită în timp util instanţelor şi organelor judiciare procesul verbal şi acordul de mediere, după caz, potrivit reglementărilor legale.

(2) Mediatorul trebuie să răspundă cu promptitudine solicitărilor venite din partea autorităţilor cu privire la procedura medierii şi avantajele acesteia, participând la activităţi de promovare, dezbateri, informări publice.

Art. 48

(1) Relaţiile dintre mediatori sunt întemeiate pe încredere, respect şi sprijin reciproc şi impun un comportament adecvat menţinerii onoarei, demnităţii şi reputaţiei profesionale, imaginii pozitive a profesiei şi medierii.

(2) În co-mediere, mediatorii îşi împart sarcinile în mod echitabil, se ajută şi participă deopotrivă la buna desfăşurare a procedurii de mediere.

(3) Mediatorul nu poate pretinde sau accepta comisioane sau alte compensaţii de la avocaţi/mediatori/terţe persoane pentru faptul ca aceștia l-au recomandat ca mediator sau că au trimis o parte la mediator.

(4) Mediatorii sunt obligaţi să îşi exercite activitatea în mod profesionist, cu bună-credinţă, în mod onest, cu respectarea cerinţelor concurenţei loiale între mediatori.

(5) Mediatorii au obligația de a colabora între ei în cadrul formelor de exercitare a profesiei, corpului profesional pentru promovarea medierii şi avantajelor acesteia, pentru perfecţionarea pregătirii profesionale, pentru apărarea imaginii publice a profesiei, pentru relaţionare internaţională.

Secţiunea 3 - Relaţiile dintre mediatori şi reprezentanții tuturor profesiilor

Art. 49

(1) În activitatea de informare şi promovare a medierii, mediatorul informează părţile despre dreptul acestora de a fi asistate pe întreaga durată a procedurii de mediere şi eventual de a fi reprezentate, de către avocat.

(2) În timpul sesiunii de mediere, mediatorul acordă avocatului timpul necesar pentru lămurirea părţilor prezente cu privire la mediere şi încheierea acordului de mediere.

(3) Mediatorul poate furniza avocatului părţii sau reprezentantilor altor profesii, toate informaţiile referitoare la procedura de mediere a cazului în care acestia sunt prezenți.

(4) Relaţiile dintre mediatori şi reprezentanții tuturor profesiilor sunt bazate pe încredere şi respectul reciproc şi impun o colaborare onestă necesară menţinerii reputaţiei profesionale şi satisfacerii intereselor părţilor care au apelat la ei.

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.