www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Interviu cu Mediatorul Cîrstea Nicolae


1. De ce medierea? Cand si cum v-ati decis sa deveniti mediator?

Medieraea reprezinta o alternative civilizata, rapida, eficienta si la indemana petentilor care nu vor sa-si rezolve neantelegerile intr-o instant care este publica. Doar medierea confera un grad mare de intimidate celor care au de rezolvat un litigiu.

M-am decis sa devin mediator in 2013, consideriand acest pas ca o provocare pe plan professional.

 

2. Va mai amintiti primul dumneavoastra caz? Despre ce era? Ati avut emotii? Ce ati facut dupa finalizarea lui? Ati sarbatorit?

Primul meu caz l-a reprezentat o disputa intre doi parinti care se luptau pentru custodia provizorie a copilului. Dupa 3 sedinte de mediere, cuplul in cauza s-a impacat, au renuntat la divort si la lupta pentru custodia copilului( un baietel), iar astazi sunt tot impreuna si au al doilea copil (o fetita).

 

3. Care este cea mai mare realizarea din cariera dumneavoastra de mediator?

Intr-un litigiu intre profesionisti (o societate de asigurari si un transportator), am reusit ca pe soferul transportatorului sa il scap de o despagubire de 100.000 euro, pe care societatea de asigurari incerca sa i-o impute de pe urma unui accident de circulatie cu un tir rasturnat pe o autostrada in Europa.

 

4. Cum faceti pentru a reusi sa ramaneti neutru intr-un caz cu o incarcatura emotionala mare?

Nu ma atasez de povestea niciuneia din partile implicate si caut sa gasesc puncte commune la cei implicati astfel incat sa pot reinnoda dialogul si colaborarea intre parti ca platform pe care apoi sa putem construe solutiile de rezolvare a disputei, amiabil si trainc.

 

5. Daca ati putea transmite un mesaj colegilor dumneavoastra, mediatori, care ar fi acela?

Mediatorii ar trebui sa faca tot ce depinde de ei ca aceasta profesie sa se dezvolte sis a-si capete locul cuvenit in randul profesiilor liberale.
Toti mediatorii ar trebui sa invete de la NOTARI cum trebuie sa-si apere interesele de breasla.

Publicat pe: 2017-02-21

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.