www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Interviu cu Mediatorul Mănoiu Petre-Mărgărit


1. De ce medierea? Cand si cum v-ati decis sa deveniti mediator?

Am gasit informatii despre mediere pur si simplu intamplator. Cautam niste informatii despre un fost client care are in denumirea firmei un cuvant asemanator. La acel moment am citit tot acel articol despre noua meserie, MEDIATORUL. Se intampla prin 2012.

Ulterior am analizat tot ceea ce presupunea aceasta meserie si am realizat ca mi se potriveste eu fiind, de formare, jurist si, in plus, la jobul meu practic in mod constant negocierea. De la bun inceput am plecat pe acest drum in ideea unui job secundar. Informatiile pe care le aveam despre mediere si mediatori nefiind extraordinar de incurajatoare. Dupa ce am inceput demersurile pentru a face cursul de formare profesionala a aparut si O.U.G 4 / 2013 care "a dat aripi", chiar si pentru scurta vreme, medierii.

 

2. Va mai amintiti primul dumneavoastra caz? Despre ce era? Ati avut emotii? Ce ati facut dupa finalizarea lui? Ati sarbatorit?

Primul caz a venit, extrem de incurajator pentru mine, imediat dupa ce am terminat cursul si toate formalitatile de autorizare. Era un divort cu partaj si custodie comuna copil. Practic, cei doi soti erau de mai multa vreme despartiti in fapt doar ca atunci se hotarasera sa faca totul official. A inceput insa lupta pentru proprietatile familiei si nu pentru copil asa cum m-as fi asteptat eu. Situatia era foarte clara. Mama nu vroia copilul dar se folosea de el ca sa obtina cat mai mult din averea familiei. Le-am explicat amandurora ca prioritatea este copilul si ca trebuie ca ei sa se inteleaga cu privire la custodia comuna a copilului, sa stabilim un plan parental corect si abia dupa aceea sa ajunga "la imparteala".

Asa s-a si intamplat, au fost foarte cooperanti si, spre surprinderea mea, totul s-a rezolvat intr-un timp foarte scurt. Ulterior, m-am interesat despre situatia copilului. Era crescut efectiv de catre tata, costurile erau suportate de catre ambii parinti iar mama please la lucru in strainatate.

 

3. Ce competente credeti ca ar recomanda un mediator bun?
Cred ca in primul rand, un mediator trebuie sa stie sa asculte. Trebuie sa fie diplomat, rabdator pentru ca nu de putine ori cei care se prezinta la mediator nu sunt neaparat intelesi.

Fiecare are adevarul lui iar mediatorul nu trebuie sa faca nimic altceva decat sa gaseasca punctul comun de unde poate incepe sa construiasca "adevarul lor".

 

4. Care este cea mai mare realizarea din cariera dumneavoastra de mediator?

Cea mai mare realizare este un acord de mediere semnat intre doua parti care au venit la mine dupa 14 ani si 4 procese. Acum erau la al 5-lea, la Curtea de Apel Bucuresti. Totul s-a incheiat cu acel acord. A fost practic cea mai inalta instanta la care a ajuns un acord de mediere redactat de mine.

Sunt foarte mandru, asta si pentru faptul ca avocatul uneia dintre parti m-a sunat si mi-a spus ca judecatorul a transmis felicitari atat partilor cat si mediatorului. Imi pare extrem de rau ca nu am fost in sala :). Am fost foarte emotionat cand am auzit asta.

 

5. Care sunt principalele 3 motive pentru care credeti ca cineva ar trebui sa aleaga medierea? Detaliati putin aceste motive.

Medierea prezinta mai multe avantaje pentru ca, in primul rand, solutia la care se ajunge printr-o procedura de mediere este o solutie a partilor. Nu este o decizie a unui judecator care cu siguranta multumeste una ditre parti si, poate, o nemultumeste pe cealalta.

In mediere partile ajung la o solutie care sa le fie favorabila amandurora. In al doilea rand, totul se intampla intr-un cadru restrans, nu intr-o sedinta publica la care pot sa asiste atatia oameni care nu au nici o legatura cu speta respectiva.

Mediatorul este o terta parte care nu face altceva decat sa aduca partile la un rezultat comun avand grija sa se mentina impartial si neutru.

Publicat pe: 2017-03-07

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.