www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Interviu cu Mediatorul Prutianu Emilia


1. De ce medierea? Cand si cum v-ati decis sa deveniti mediator?

Medierea, ca si meseria mea de consilier juridic inseamna creativitate - nu sabloane, diferenta de abordare si viziunea fiecarui individ in parte.

M-am decis sa devin mediator in anul 2013.

 

2. Ce competente credeti ca ar recomanda un mediator bun?

Consider ca un mediator bun trebuie sa fie autodidact, carismatic si sa aiba excelente abilitati de comunicare, rabdator si perseverent.

 

3. Cum faceti pentru a reusi sa ramaneti neutru intr-un caz cu o incarcatura emotionala mare?

Pentru a reusi sa raman neutru intr-un caz cu o incarcatura emotionala mare tratez partile cu o atentie egala, acelasi respect, corectitudine, aprobare ( dreptate), relatii impartiale, egalitate de tratament, echilibru si echidistanta. Mediatorul nu are niciun interes legitim in cauza, drept urmare el trebuie sa fie rece si neutru ca un judecator, chiar daca cazul are o incarcatura emotionala mare.

 

4. Care este reteta unui mediator de succes?

Reteta unui mediator de succes este perseverenta. Trebuie sa incerci sa faci ceea ce altii nu reusesc, in aceleasi conditii pentru toti cei implicati.

 

5. Care sunt principalele 3 motive pentru care credeti ca cineva ar trebui sa aleaga medierea? Detaliati putin aceste motive.

Solutia/rezolvarea va apartine: daca disputa ar ajunge in instanta, solutia finala este data doar de judecator, in baza interpretarii legilor. Adesea solutia nu corespunde asteptarilor.

Raportul beneficii costuri este favorabil: beneficiile importante raportate la costurile rezonabile dau un raport favorabil, care motiveaza alegerea medierii pentru rezolvarea conflictelor variate. Costurile sunt rezonabile: onorariul mediatorului si eventuale cheltuieli ocazionate de mediere.

Flexibilitatea si rapiditatea: medierea este foarte rapida, din momentul in care persoana pe care doriti sa o invitati la mediere, raspunde invitatiei mediatorului, totul se deruleaza rapid. medierea este flexibila deoarece programarea sedintelor se face impreuna cu persoanele mediate, spre deosebire de un proces, unde se primesc termene de judecata.
Deocamdata atat, pentru ca nu mai am timpul necesar si pentru celelate doua intrebari.

Publicat pe: 2017-02-25

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.