www.mediator-bucuresti-mediere.ro este o platforma ce isi propune sa sustina activ procesul de mediere din Romania, printr-o informare corecta si completa a persoanelor aflate in conflict, cat si a celorlalte persoane interesate de acest domeniu.

Platforma este un instrument ce reuneste profesioniti din domeniul medierii, din Bucuresti.

Interviu cu Mediatorul Scheffäl Andreea-Eleni-Sophie


1. De ce medierea? Cand si cum v-ati decis sa deveniti mediator?

Medierea m-a ales pe mine. Studiile mele sunt juridice si de business, dar foarte mult timp am lucrat in domeniul comunicarii. Am profesat in mediul corporatist, unde, pe langa partea de comunicare, am coordonat si organizarea de workshopuri, moderand diverse sedinte, in calitate de specialist in comunicare, avand rolul de a stimula intr-un mod neutru, fara a da solutii sau a emite judecati de valoare, comunicarea in cadrul unei sedinte, dintre divizii si companii.

Din dorinta mea de a ma dezvolta profesional, am decis sa ma perfectionez si in domeniul medierii, astfel incat sa pot gestiona conflictele de orice fel, intr-un mod si mai profesionist.

Avand in vedere studiile, experienta acumulata si profilul meu psihologic, am observat ca medierea mi se potriveste si, asa a inceput povestea mea de mediator.

 

2. Cum faceti pentru a reusi sa ramaneti neutru intr-un caz cu o incarcatura emotionala mare?

Aceasta este prima lectie pe care am invatat-o ca voluntar, in momentul in care am lucrat cu copii si tineri de la orfelinate sau care provin din familii dezavantajate social. Am o experienta in acest domeniu de 25 de ani. Asa am invatat sa ascult, fara sa judec, sa imi pastrez neutralitatea si impartialitatea.

Cum poti sa “auzi” pe cineva, daca in timpul acesta stai sa ii judeci povestea sau te implicit emotional? Este imposibil, pentru ca in loc sa ii acorzi toata atentia ta, petreci o parte din timp dand verdict, acuzand.

 

3. Care este reteta unui mediator de succes?

Un mediator de succes iubeste oamenii, armonia; intelege, fara sa judece; este corect si cinstit fata de ceilalti si fata de sine; are multa experienta si stie sa pastreze confidentialitatea, chiar si atunci cand ar putea sa se laude cu anumite performante.

 

4. Care sunt principalele 3 motive pentru care credeti ca cineva ar trebui sa aleaga medierea? Detaliati putin aceste motive.

Primul motiv este acela ca au inteles faptul ca ura si razbunarea nu aduc nimic bun.

Al doilea motiv este acela ca incearca sa-si gaseasca ei, sub indrumarea mediatorului, o cale comuna, acceptata in egala masura de toate partile.

Al treilea motiv este factorul “timp”. Medierea poate rezolva un conflict in cateva sedinte stabilite de comun acord intre parti si mediator, pe cand un proces in instant poate dura si ani de zile.

Nu in ultimul rand, factorul bani este important, daca tinem cont ce costuri implica un process – de la taxe, pana la onorarii.

 

5. Cum credeti ca s-ar putea imbunatati activitatea mediatorilor in Romania? Ar trebui schimbat ceva?

Medierea este o solutie juridica destul de recent introdusa in Romania. Mai sunt inca foarte multi pasi de facut pana cand mediatorii isi vor ocupa locul bine meritat, iar asta presupune timp, mediatori buni, care sa demonstreze, zi de zi, importanta unei medieri.

Publicat pe: 2017-03-07

Mediatori recomandați

în funcție de domeniul de expertiză

mediator
Mediator recomandat
mediator
Mediator recomandat
mediator  Bara Elena
Mediator recomandat
FORMULAR DE CONTACT
*
*
*
*
*

Penru o solutionare cat mai rapida a problemei dumneavoastra, va rugam sa alegeti cu atentie subiectul mesajului

Daca sunteti in cautarea unui mediator alageti Caut un mediator. Spuneti-ne problema cu care va confruntati, iar noi va vom recomanda unul dintre specialistii nostri parteneri.

Alegeti Reclama un mediator atunci cand ati avut o experienta neplacuta cu un mediator pe care l-ati contactat prin platforma noastra. Solutionarea reclamatiei poate duce la stergerea acestuia de pe aceasta platforma.

Daca doriti sa actualizati datele de contact sau profilul de mediator, alegeti Actualizeaza date mediator

Daca ati depistat o problema pe site sau aveti o recomandare pentru noi, o puteti face folosind optiunea Recomandare cu privire la site


Ne straduim sa solutionam in cel mai scurt timp posibil, problema semnalata.